Campagnes

Social media zijn de billboards van het internet. Je mág niet wegkijken, anders doe je als bedrijf iets verkeerd. De gekozen visual is daarin het belangrijkst, daar hoeven we niet omheen te draaien. Maar wanneer je de aandacht van de mensen getrokken hebt, is het zaak dat zij de hele post lezen. Of op zijn minst op het bekende 'uitklappertje' klikken. Dan komt een rake tekst goed van pas.

Wat mij betreft mag een social media post een beetje schuren. Vragen oproepen. Als iemand over je bedrijf nadenkt, plant dat een zaadje in gedachten. De bloei komt later! Social media-campagnes draaien om resultaat op de lange termijn. Het zal niemand verbazen, humor doet een spreekwoordelijke én letterlijke duit in het zakje. Hieronder tref je twee succesvolle social media posts die ik voor het entertainmentbureau Online Energizers schreef.

Hoe noem je een vrolijke vent die tijdens een verbouwing steeds opnieuw in de Hornbach staat?

Ad-Just Bouwman! Nee, echt. Wij kunnen ook op Tell a Joke Day de grapjes beter aan de man zelf overlaten. Ooit won Ad-Just een tv-show en werd hij de nieuwste Lama (van de Lama's.) Maar hij kan véél meer dan alleen improviseren in een televisiestudio. Samen met zijn maten maakt hij het zakelijk cabaret Humorboost Online, de vrolijkste kantoorshow voor het MKB. Gegarandeerd AD rem. (Gaan we weer...)

Lees meer op onze website via de link in de eerste reactie. Adjeto, klussen maar!

Online Energizers. De site voor Online Energizer Professionals

Op Social Media Day staan we stil bij een belangrijke vraag. Waaruit bestaat een duurzame klantrelatie? Onze zakelijke cartoonist Pauline Buth helpt je de essentie te vinden.

Elke cartoon bestaat uit 3 elementen, die samen ook de basis van een gezonde klantrelatie vormen.

*Humor: dat spreekt voor zich! Je kunt samen lachen. Het contact voelt vertrouwd.
*Wederkerigheid: een cartoon is een co-creatie van opdrachtgever en tekenaar. Ook een goede klantrelatie bestaat uit echte samenwerking.
*Duidelijkheid: dat tekent voor zich! Communiceer zo duidelijk als een cartoon.

Wil je ook cartoons voor jouw bedrijf? Lees meer over Pauline via de link in de eerste reactie.

Online Energizers. De site voor Online Energizer Professionals

Vrolijke teksten nodig voor jouw social media? Neem contact met me op.